Algemeen

Maak de jongenskamer of meisjeskamer speciaal met uniek behang

behang jongenskamer meisjeskamer

Een kinderkamer is een speciale plek. Het is een plek waar je kind speelt, droomt en groeit. Het is dan ook belangrijk dat de kamer van je kind er leuk uitziet en uitnodigt om te spelen en te ontdekken. Als ouder wil je natuurlijk het allerleukste en gezelligste kamertje creëren voor je kind. Behang is hierbij het ideale middel om de kamer op te leuken en een persoonlijke touch te geven. In deze blog bespreken we de voordelen van leuk behang en geven we ideeën voor sfeervol en uniek behang voor zowel jongens- als meisjeskamers.

De voordelen van behang: gemak en sfeer

Wanneer je de jongenskamer of meisjeskamer aan het inrichten bent, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort sfeer je wilt creëren. Het juiste behang kan helpen om een gezellige en comfortabele omgeving te creëren. Naast het zorgen voor een mooie en gezellige kamer, beschermt behang de muren tegen krassen en stootjes en is het gemakkelijk te onderhouden.

Een van de grootste voordelen van behang is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Behang is een snelle en eenvoudig manier om een totaal nieuwe look aan de kamer te geven. Daarnaast kun je met behang de sfeer in de kamer bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een speelse en uitbundige look door te gaan voor felle kleuren en drukke patronen. Je kunt natuurlijk ook voor een rustige sfeer gaan, door te kiezen voor rustige tinten en subtiele patronen.

Behang en de ontwikkeling van kinderen

Naast de esthetische voordelen is er nog een ander voordeel van behang voor jongenskamers of meisjeskamers. Zo kan het bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Door te kiezen voor behang met bijvoorbeeld een wereldkaart of jungle behang vol met dieren, laat je je kind op een speelse manier kennis maken met verschillende landen en culturen. Hierdoor leert je kind al vroeg over de de wereld, de natuur en over verschillende dieren en kan dat helpen in zijn of haar ontwikkeling.

Stoer behang voor de jongenskamer

Er zijn talloze stoere behangideeën die leuk zijn voor een jongenskamer. Voor jongenskamers zijn stoere behangontwerpen, zoals auto’s, voetbal, dieren of dino’s een goede keuze. Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een muur vol met stoere dieren, of juist een neutrale kleur met een stoer patroon. Er is voor elke jongenskamer wel iets leuks te vinden.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wereldkaart voor de jonge reiziger of voor een sportthema voor de sportieve jongen. Ook behang met dieren is erg populair, zo zorgt bosdieren behang of jungle behang voor een stoere en speelse sfeer in de jongenskamer. Het is het leukste om het behang aan te sluiten op de interesses van je jongen. Hierdoor zal hij zich thuis voelen in zijn mooie en speciale kamer.

Leuk behang voor meidenkamer

Ook voor meisjeskamers zijn er oneindig veel leuke behangopties. Van rustige patronen met pastelkleuren, tot fellere kleuren en drukke patronen. Voor de meisjeskamer is bijvoorbeeld behang met bloemen- en vlinderpatronen, schattige dieren en trendy unicorns een geschikte keuze. Je kunt zowel gaan voor een lieve schattige kamer, als voor een stoere meisjeskamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tropisch thema met palmbomen en exotische vogels. Of voor een lief behang met pastelkleuren en schattige dieren. Het is belangrijk om een behang te kiezen dat past bij de persoonlijkheid van je dochter.

Kiezen voor duurzaam vliesbehang

Vliesbehang is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar behang dat gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is. Het aanbrengen van behang kan best een tijdrovende klus zijn. Vliesbehang is een goede uitkomst voor als je een kamer eenvoudig een nieuwe look wilt geven. Vliesbehang heeft nog een aantal andere voordelen ten opzichte van traditioneel behang. Zo is het bijvoorbeeld steviger en scheurt het minder snel. Dit komt omdat vliesbehang gemaakt is van een combinatie van cellulose en polyester vezels die samengeperst zijn tot een stevig en duurzaam materiaal.

Doordat vliesbehang niet krimpt wanneer het nat wordt gemaakt, is het gemakkelijk om het recht te plakken en krijg je geen last van luchtbellen. Hierdoor gaat het aanbrengen van het behang sneller en ziet het resultaat er strakker uit. Ook het verwijderen van vliesbehang is eenvoudig. Omdat het behang droog van de muur gehaald kan worden, is er geen gedoe met stoomapparaten of chemicaliën om de lijm los te weken.

Veilig behang zonder schadelijke stoffen

Je kind brengt veel tijd door in zijn of haar kamer. Het is hierdoor heel belangrijk dat het behang geen schadelijke stoffen bevat. Bij het kiezen van behang is het dus van belang om goed op te letten of het materiaal veilig is en geschikt is voor de kinderkamer.
Geboorteplein biedt een ruim assortiment van veilig vliesbehang dat vrij is van schadelijke stoffen. Door te kiezen voor vliesbehang van Geboorteplein ben je verzekerd van behang dat niet alleen gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, maar ook volledig veilig is voor de gezondheid van je kinderen.

Tover de jongenskamer en meisjeskamer om met behang

Met behang kun je eenvoudig een unieke en opvallende look creëren in zowel de meisjeskamer als de jongenskamer. Of je nu gaat voor een stoer of een schattig thema, er zijn talloze opties om uit te kiezen. Met behang dat past bij de interesses en smaak van je kind creëer je een plek waar je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Een kinderkamer is namelijk veel meer dan alleen een slaapkamer. Met het leukste behang van Geboorteplein maak je van de kinderkamer een plek waar je kind met plezier kan opgroeien.