Algemeen

Een geboortebord huren of kopen? De beste keuze voor jou

geboortebord huren

Gefeliciteerd, je bent in verwachting van een kindje! De geboorte van een kind is een bijzonder en spannend moment in je leven dat je graag met trots wilt aankondigen. Een geboortebord is de perfecte manier om het mooie nieuws met de hele buurt te delen. Je kunt een geboortebord zowel huren als kopen. Maar wat is de beste en meest voordelige optie, huren of kopen? In deze blog vertellen we je alles over de verschillen tussen het huren van een geboortebord en kopen van een geboortebord en wat de beste keuze is voor jou.

Een geboortebord huren

Huren en kopen verschillen op verschillende vlakken met elkaar. Wat komt er kijken bij het huren van een geboortebord? Bij het huren van een geboortebord mag je deze voor een bepaalde afgesproken tijd gebruiken. Na deze tijd lever je het bord weer in. Bij het huren van een bord is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verhuurvoorwaarden. Er zijn een aantal belangrijke zaken bij het huren van een geboortebord.

Verhuurperiode

Overleg met de verhuurder welke periode je het bord wilt huren. De verhuurperiode is meestal tussen de 2 en de 6 weken. De duur is afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn van de verhuurder.

Periode van de bevalling

De bevalling van een baby is natuurlijk niet te plannen. Dit maakt de datum van het huren lastig te bepalen. Sommige bedrijven reserveren het geboortebord twee weken voor en twee weken na de bevalling, maar de voorwaarden verschillen per bedrijf. Wanneer het geboortebord voor je gereserveerd wordt, kan dat natuurlijk wel voor een meerprijs zorgen.

Aflevering en ophalen

Zorg ervoor dat je weet wanneer het bord wordt afgeleverd en wanneer het weer ingeleverd moet worden. Sommige verhuurders bieden een service aan waarbij ze het bord bij je thuis afleveren en weer ophalen tegen een meerprijs. Je kunt het bord natuurlijk ook zelf ophalen en terugbrengen.

Een verzekering

Controleer of de verhuurder een verzekering biedt voor het bord in geval van beschadiging of diefstal. In de meeste gevallen wordt er een borg betaald die je bij inlevering van een gaaf, onbeschadigd geboortebord weer terugkrijgt.

De mogelijkheden van een geboortebord huren

Bij het huren van een geboortebord kun je meestal kiezen uit verschillende ontwerpen. Er zijn heel veel verschillende ontwerpen voor de geboorte van baby. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele ooievaar, maar bijvoorbeeld ook voor een disney-figuur als Simba. De duur van de huur kun je helemaal zelf bepalen. Dit is afhankelijk van hoelang je het bord graag wil neerzetten. Zo kun je de meeste geboorteborden tussen de 2 en de 6 weken huren, in overleg kan dit mogelijk ook korter of langer zijn.

Wat kost een geboortebord huren?

De kosten van het huren van een geboortebord zijn heel afhankelijk per bedrijf. In de meeste gevallen ben je voor tussen de 5 en 6 weken huren rond de 50 euro kwijt, exclusief een eventuele borg. Wanneer de bevalling veel later komt dan gepland kunnen er kosten in rekening gebracht worden voor de reservering van het bord. Daarnaast kunnen er ook nog kosten bijkomen voor de aflevering en eventuele ophaling van je gehuurde geboortebord. De totale kosten zijn dus heel afhankelijk van de verhuurvoorwaarden, hoelang je het geboortebord wilt huren en wanneer je bevalt.

De voordelen van een geboortebord kopen

Wanneer je een geboortebord koopt is deze voor altijd van jou. Hierdoor krijg je een uniek en onbeschadigd bord die speciaal voor jou is gemaakt. Waar je bij het huren van een geboortebord een standaard ontwerp kiest van bijvoorbeeld een ooievaar, kun je bij het kopen je ontwerp laten personaliseren. Bij Geboorteplein kun je de naam van je kindje op het bord laten zetten om deze nog specialer te maken. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende kleurcombinaties en verschillende groottes. Hierdoor krijg je een geboortebord dat precies is afgestemd op jouw wensen.

Een geboortebord huren of kopen?

Wanneer je je afvraagt of je het beste een geboortebord kunt huren of kopen kun je het beste een afweging maken tussen een aantal zaken. Het nadeel van huren is dat de geboorteborden meestal in meerdere tuinen hebben gestaan. Hierdoor kunnen ze gebruikerssporen hebben en minder mooi zijn dan een nieuw bord. Wil je graag een gepersonaliseerd bord met de naam van jouw kindje erop? Dan kun je het beste een geboortebord kopen. Het leuke aan een geboortebord kopen is dat je het kunt bewaren en aan je kind kunt laten zien wanneer deze groot is geworden.

Verschil in kosten bij huren en kopen

Het verschil in kosten van huren of kopen is afhankelijk van hoelang je het bord wilt huren. De kosten van een gepersonaliseerd geboortebord bij Geboorteplein beginnen al vanaf 38 euro. Dit bord is voor altijd van jou en mag je zolang in je tuin laten staan als je wilt. Wanneer je een geboortebord meer dan 3 weken huurt ben je al tussen de 35 en de 40 euro kwijt. Wil je het geboortebord 3 weken of langer laten staan? Dan kun zijn de kosten van huren en kopen bijna gelijk en is het dus voordeliger om het bord kopen. Wil je het bord maar voor een hele korte periode hebben? Dan kun je het beste een geboortebord huren.

De beste keuze voor jou

Er zit een groot verschil tussen het huren en kopen van een geboortebord. Zo mag je een gekocht bord altijd houden. Bij het huren van een bord betaal je voor de duur van je huur. Wanneer je een bord koopt kun je deze laten personaliseren met de naam van je kind. Bij het huren van een geboortebord kun je het bord niet laten personaliseren, maar kun je wel kiezen voor een ontwerp dat je aanspreekt. Bij huren zijn de kosten afhankelijk van hoelang je het bord wilt huren. Wanneer je het bord voor meerdere weken wilt huren, is kopen de meest voordelige optie. Bij Geboorteplein koop je de leukste geboorteborden om de geboorte van je kleintje in stijl te vieren!