Top 10 lijstjes

10 Toffe kraamcadeaus om de geboorte van je baby te vieren

10 top kraamcadeaus

Een geboorte vráágt natuurlijk om cadeautjes en leuke kraamcadeaus. Maar je wilt geen flater slaan en met het verkeerde presentje aankomen. Wij weten raad! Lees hieronder wat op dit moment de 10 tofste kraamcadeaus zijn om aan de baby en nieuwe ouders te geven.

1. Een kraamcadeau om te bewaren

Denk aan een sieraad, een spaarpot of een besteksetje. Vaak kun je hier zelfs de naam van de baby in laten graveren. Hoe leuk en origineel is dat?! Het is bovendien een cadeau dat nog jaren gebruikt gaat worden en wellicht zelfs doorgegeven wordt aan een volgende generatie. Wat helemaal leuk en (en waar de kleine nog lang van kan genieten) is een groeimeter. Een groeimeter met naam maakt het dan helemaal uniek en origineel!

2. Aankondigen én ontzorgen: een geboortebord, -vlag of -sticker

Een geboortebord voor in de tuin, een geboortebord voor aan het raam, geboortevlag of geboortesticker van Geboorteplein mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Met een speciaal door jou ontworpen geboortebord, geboortevlag of geboortesticker voor in de tuin of op het raam heb je gegarandeerd een geweldig kraamcadeau te pakken. Tussen de ruim 250 unieke designs zit ongetwijfeld dát ontwerp wat de nieuwe ouders erg gelukkig maakt.

3. Denk aan de toekomst

Een loopwagentje of loopauto. De pasgeborene heeft er niet onmiddellijk wat aan, maar al vóór het eerste levensjaar wordt vaak volop geoefend met staan en lopen. En voor jou als ouder is het ook ideaal om alvast een mooi exemplaar in huis te hebben.

4. Playtime!

Na een paar maanden krijgt de baby wat meer interesse in de wereld om hem heen. Een muziekdoosje prikkelt de zintuigen, net als een bijtring of een knisperboekje. Dit soort kraamcadeautjes staan tot die tijd erg leuk op de babykamer.

5. Een lekkere maaltijd

Je komt simpelweg tijd te kort als je baby net is geboren. Als de kraamvisite een heerlijke en makkelijke maaltijd als lunch of diner meeneemt, ben je als ouders instant gelukkig!

6. Kleertjes als kraamcadeau

Wie wordt er nu niet blij van een mooi boxpakje, rompertje, slofjes of kledingsetje? Je kunt simpelweg niet genoeg kleertjes voor een baby hebben. Denk hierbij wel aan het seizoen waarin de baby geboren wordt en vergeet ook vooral de kledingsmaak van de ouders niet. Het is ook handig om een paar maten groter dan de geboortemaat te kopen; vaak hebben ouders genoeg kleine maatjes. Maakt de baby ineens een groeispurt door, dan komt het door jouw gegeven setje ineens nóg beter van pas!

7. Een knuffel

Geweldig op de babykamer, in de box of in het ledikantje van de baby: een schattige knuffel. Op jonge leeftijd kunnen kinderen zich bovendien al enorm hechten aan een knuffel. Ga voor zacht en schattig en je zit altijd goed.

8. Een boek is voor altijd

Denk aan een flapjesboek, een voorleesboek of een prentenboek met plaatjes. Voorlezen is ontzettend belangrijk en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een boek staat bovendien prachtig op een plankje of in een kast in de speel- of kinderkamer.

9. Een kraamcadeau voor mama en papa (en broer en zus)

Naast de geboorte van een baby, worden er ook een moeder en vader geboren. En dat is iets om rekening mee te houden! Als moeder heb je vaak een pittig herstel voor de boeg, dus kun je enorm blij worden van een beauty verwenpakket. Ook voor de partner is het fijn om op zijn tijd even te kunnen ontspannen met bijvoorbeeld een lekker drankje of een tijdschrift of boek. En vergeet ook de oudere broer(tjes) en zus(jes) van de baby niet. Een kleinigheidje is genoeg, maar daar scoor je zeker punten mee!

10. Spetteren

Een van de favoriete nieuwe activiteiten van kersverse ouders moet ongetwijfeld het baddermoment van de baby zijn. En wat komt er dan beter van pas dan een mooie, zachte badcape?