Leuke weetjes

Hoe lang laat je een geboortebord in de tuin staan?

hoe lang laat je een geboortebord in de tuin laten staan

Eindelijk is het moment daar: je baby is geboren en je wilt dat nieuws van de daken schreeuwen! Een geboortebord komt gelukkig een heel eind in de buurt. Maar ben je voordeliger uit als je een bord huurt of koopt? En zijn er eigenlijk regels voor hoe lang je zo’n geboortebord in je tuin laat staan?

Hoe lang laat je het geboortebord staan?

Hoe lang laat je een geboortebord eigenlijk staan? Iedereen kent wel een voorbeeld van een bord dat máánden in een tuin lijkt te staan. Wat blijkt, dit blijkt een uitzondering op een niet bestaande regel. Gemiddeld staan de borden er namelijk ‘slechts’ zes tot acht weken. Maar zo’n volledig gepersonaliseerd bord van Geboorteplein? Dat mag natuurlijk véél langer blijven staan!

Kopen is voordeliger

Een geboortebord huren komt vaak neer op zo’n 10 euro per week, met een maximum van ongeveer 50 euro. Daar komt vaak ook nog een flink bedrag voor de borg bij. Het ophalen en terugbrengen van een geboortebord is niet iets waar je op zit te wachten als je net bent bevallen. Soms bestaat bij het huren van een geboortebord een breng- en haalservice, maar dat is er vaak wel een waarvoor je moet betalen. Geboorteplein heeft oneindig veel opties voor het maken en gratis thuisbezorgen van jouw geboortebord. Bij Geboorteplein laat je een bord volledig naar je eigen smaak maken vanaf 38 euro. Een geboortebord op je raam is er al vanaf 35 euro en een geboortesticker of geboortevlag zelfs al vanaf 28 en 29 euro.

Geboortebord in vele variaties

Het traditionele ooievaarsbord is tegenwoordig in tientallen variaties beschikbaar. Je kiest bij ons bijvoorbeeld voor een vrolijke afbeelding van een leeuw, aapje, koalabeertje, pinguïn óf ooievaar. Een speciaal lettertype en zelfgekozen kleur maken jouw geboortebord uniek. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de hoogte van het bord: 50, 60, 70, 80, 90 of 100 centimeter. Bij de materiaalkeuze kies je voor forex (minder stevig en breekbaar) of dibond (stevig en duurzaam). Voor een bedrag van 3 euro worden ook de boorgaten in je geboortebord gemaakt. Je geboortebord voor in de tuin wordt gratis binnen 1 tot 2 werkdagen thuisbezorgd, en wil je daar niet op wachten dan kun je ook nog kiezen voor de optie spoed. Na het bezorgen kun je zelf gemakkelijk aan de slag, zodat het bord snel in je tuin staat.

Geboorteaankondiging op het raam

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: geboorteborden die op het raam zijn vastgemaakt. Bij Geboorteplein kies je voor een regen-, wind- en zonbestendig geboortebord dat door middel van tape of zuignappen aan het raam wordt bevestigd. Naast de naam van je kindje, is het ook mogelijk de geboortedatum te vermelden. De geboorteborden voor aan het raam zijn 100 centimeter (50 centimeter aan elke kant) en 70 centimeter hoog. Dat past gegarandeerd ook op jullie raam!

De perfecte aankondiging: een geboortesticker

De geboortesticker is een moderne variant van het geboortebord. Ook als je geen tuin hebt, is de sticker de perfecte manier om een geboorte aan te kondigen. Je kiest zelf voor een leuke afbeelding, kleur en lettertype en ook het formaat is makkelijk te kiezen. Kies je voor 50 bij 30 centimeter, 75 bij 45 of pronk je met een sticker van 100 bij 60 centimeter? Je gepersonaliseerde sticker wordt binnen 3 tot 4 werkdagen gratis thuisbezorgd.

De vlag mag uit

Een vlag hang je tegenwoordig niet alleen uit op feestdagen: ook bij een geboorte! Een geboortevlag is vanaf 29 euro te bestellen bij Geboorteplein. Je kiest een kleur en afbeelding en de naam van jullie kindje zetten we er gratis op. Daarna is het tijd om een formaat te kiezen: ga je voor 100 bij 70 centimeter of pak je uit en ga je voor 150 bij 100 centimeter? Om je helemaal te ontlasten zijn de vlaggenstokhouder en vlaggenstok ook gemakkelijk via onze website te bestellen.