Algemeen

Wie zet het geboortebord in de tuin?

Eén, twee, drie of zelfs meer geboorteaankondigingen en geboorteborden in je tuin; dat is tegenwoordig heel normaal. Maar wie zet het geboortebord in de tuin? Wie zorgt er na de geboorte van je kindje voor al die leuke borden, vlaggen en raamstickers? Wij weten het wel!

(H)echte vrienden

Heb je een vriendengroep en is jullie spruit het eerste kindje binnen die groep? Dan is de kans groot dat er naast een baby ook een nieuwe traditie wordt geboren: een mooi geboortebord in de tuin. Vaak zorgt een vriendengroep groep dan voor het geboortebord. Het bord wordt daarna soms hergebruikt als er een volgende baby wordt geboren. Achterop zet je dan bijvoorbeeld de geboortedata en namen van alle kinderen uit jullie vriendengroep. Dat wordt in de loop der jaren vast een prachtige gewoonte én mooie lijst!

Familiebezoekje

Een geboortebord, -sticker of -vlag is ook een leuk en origineel kraamcadeau van opa en oma of oom en tante. Oma en opa of oom en tante zetten dan het geboortebord in de tuin. Helemaal tof als jullie thuiskomen uit het ziekenhuis en je ziet die prachtig versierde voortuin, voordeur of balkon.

In eigen hand

Hou je qua styling alles graag in eigen handen? Dat zal veel zwangere vrouwen bekend voorkomen. Denk dan niet alleen aan het inrichten van de babykamer en het ontwerpen van het geboortekaartje, ook het regelen van een geboortebord valt daar onder. Van een mooi vormgegeven voortuin vol borden, stickers en vlaggen word je als moeder of vader ook gewoon erg blij! Als je het heft graag in eigen hand neemt, laat dat dan even weten aan je familie en vrienden voordat de baby er is. Dan voorkom je verrassingen in de voortuin of op het balkon.

Groetjes van de buurt

Woon je in een gezellige straat waar iedereen leuk contact heeft met elkaar? Dan kan het zomaar zo zijn dat één van jullie buren na de geboorte zorgt voor een ‘Welkom in de buurt’ geboortebord. Dat geeft jullie en de baby een extra warm welkom op aarde.

Van je collega’s moet je het hebben

Heb je collega’s die de afgelopen maanden helemaal hebben meegeleefd met jouw zwangerschap? Wie weet zorgen zij nadat jullie mama en papa zijn geworden wel voor een geboorteaankondiging in de tuin. Erg fijn dat je collega’s zo begaan met je zijn en dat houdt het contact ook tijdens je verlof warm!

Wie er ook zorgt voor de geboorteaankondiging van jullie baby, op Geboorteplein kun je in ieder geval altijd terecht voor een prachtig geboortebord, geboortevlag of raamsticker. En oja, tegenwoordig ook voor leuke groeimeters.