Algemeen

Wat doe je met je geboortebord na gebruik

geboortebord na gebruik

Het geboortebord de tuin uit, wat nu?

De kleine is geboren, de tuin staat vol leuke borden en er komt veel visite over de vloer. Zo gaan de eerste weken na de bevalling. Langzaamaan loopt het steeds minder storm met de kraamvisite en komt de bodem van de beschuitbus in zicht. Op het moment dat zo ongeveer alle ooms, tantes en buurvrouwen zijn langs geweest – ongeveer zes tot acht weken na de bevalling – kunnen de geboorteborden de tuin weer uit. Maar wat nu? Wat doe je met het bord en waar kun je hem kwijt? Wij zetten een paar leuke opties voor je op een rij.

Geboortebord aan de muur

Het leukste is natuurlijk om ook na de kraamtijd nog gebruik te maken van het geboortebord! Hoe leuk is het om het geboortebord binnen op te hangen? Je kunt ervoor kiezen het bord in de woonkamer op te hangen, samen met alle ontvangen kaartjes bijvoorbeeld. Zo kunnen jullie echt nog even nagenieten van deze bijzondere tijd. Ook een leuke oplossing is het bord op te hangen in de babykamer. Hier kan hij zo lang blijven hangen als je wilt en je hebt meteen een gave accessoire op de kinderkamer! Handig is natuurlijk om dan van tevoren het geboortebord en de babykamer op elkaar af te stemmen.

Door naar de volgende

Is een van je vriendinnen binnenkort uitgerekend? Dan is het erg leuk om het bord door te geven, al dan niet in aangepaste vorm. Verander eventueel wat, voeg iets leuks toe en zorg ervoor dat je er een andere naam op kunt zetten. Een supergaaf en origineel cadeautje en ook nog eens heel duurzaam. Let goed op welke verf je gebruikt, niet alle verfsoorten zijn bedoeld voor buiten. Van het doorgeven van het geboortebord kun je natuurlijk ook een leuke traditie maken binnen je familie of vriendengroep. Zet alle babynamen achterop en jullie hebben straks een prachtige verzameling!

Een nieuwe kans voor je geboortebord

Is er niemand in je omgeving in verwachting? Je kunt er ook voor kiezen je geboortebord te verkopen of aan iemand te schenken. Er zijn genoeg mensen die op zoek zijn naar een tweedehands geboortebord, misschien zelfs voor baby’s met dezelfde naam. Hoe fijn is het om een ander blij te kunnen maken met jouw bord? Misschien zie je het over een tijdje wel terug ergens in de buurt.

De zolder op

Ben je iemand die alles wil bewaren en genoeg ruimte heeft op zolder of in de schuur? Bewaar het geboortebord dan zeker. De geboorte van je kindje is natuurlijk een unieke gebeurtenis en het geboortebord is een tastbare herinnering aan deze bijzondere tijd. Stel je voor hoe leuk het is om over een paar jaar het geboortebord aan je kindje te kunnen laten zien. Denken jullie aan nóg een baby? Dan kun je uiteraard zelf aan de slag gaan met je knutselspullen en het geboortebord lekker pimpen voor de volgende keer.

Recyclen maar

De meeste geboorteborden van Geboorteplein zijn gemaakt van dibond en voor de raamborden geldt dat ze gemaakt zijn van polycarbonaat kanaalplaat. Deze materialen zijn beide volledig recyclebaar, dus je kunt je bord na gebruik gewoon naar de gemeentewerf brengen als je er verder geen raad mee weet. Natuurlijk vinden wij het leuker als je er een ander blij mee maakt, maar je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je het geboortebord naar de stort brengt.