Algemeen

Wij zijn zwanger! Hoe gaan we dat vertellen?

Zwanger hoe ga je het vertellen

Nadat je zelf van jullie grootse nieuws bent bijgekomen, is het tijd om bekend te maken dat jullie een kindje verwachten. Wij vertellen je hoe je dat op een leuke en bijzondere manier kunt doen!

De keuze is tegenwoordig echt reuze als het gaat om zwangerschapsaankondigingen. Er zijn hele Pinterest borden vol creatieve ideeën en ook op Instagram of Facebook komen vaak de meest originele aankondigingen voorbij. Wij geven je de leukste bekendmakingen tijdens verschillende fases van je zwangerschap.

Met een zwangerschapstest

Doe je samen een zwangerschapstest, of alleen? In dat laatste geval kun je al beginnen met het verrassen van je partner door hem of haar de zwangerschapstest met daarop een positieve uitslag te geven. Zo’n test kan natuurlijk ook prima ingepakt worden in een doosje, om zo ook jullie toekomstige grootouders, ooms en tantes te informeren over het heuglijke nieuws.

Mooi nieuws in een envelop: de eerste echo

Je eerst echo vindt soms al plaats als je ongeveer acht weken zwanger bent. Dan wordt gekeken of te zien is hoe lang je zwanger bent, of het hartje klopt en – niet geheel onbelangrijk – of je in verwachting bent van één of meerdere kindjes. De meeste verloskundigenpraktijken maken een afspraak voor een termijnecho rond de 10 tot 12 weken. Dan is namelijk al veel duidelijker te zien wanneer je bent uitgerekend en wordt gekeken of alle vitale onderdelen goed werken.

Voor veel toekomstige ouders is de echo een spannend moment. Bij goed nieuws na zo’n echo ben je misschien ook té opgewonden om jullie nieuws voor je te houden. Je hebt bovendien een mooie foto meegekregen, waarmee jullie nieuwtje ineens een beetje tastbaar is geworden. Erg leuk om die echo te verstoppen in een taartdoos en daarop een mooie boodschap te schrijven. Of stop de echo ‘gewoon’ in een envelop en wacht de verraste reactie van je familie of vrienden af als ze de envelop openen!

Een rompertje vertelt het allemaal

Krijg je meteen al ontzettende drang om de hele babyuitzet in te slaan? Dan kun je zeker niet heen om de vele rompertjes die je nodig gaat hebben. Er zijn tegenwoordig een heleboel schattige rompertjes te koop met teksten waarmee je bijvoorbeeld opa of oma kunt verrassen. En mocht jouw droomromper er nou niet tussen zitten? Dan kun je er online altijd eentje helemaal naar jouw wensen bestellen.

Laat het over aan een ander gezinslid

Heeft de toekomstige baby al een oudere broer of zus? Een shirt met ‘Grote broer’ of ‘Grote zus’ zegt natuurlijk alles! Een huisdier is ook uitermate geschikt als goed-nieuws-brenger. Maak een foto van jullie hond of kat met bijvoorbeeld een bord met daarop een leuke tekst en het is meteen duidelijk dat er gezinsuitbreiding komt.

Zeg het met een sprekende foto

Je directe familie en liefste vrienden heb je het grote nieuws natuurlijk persoonlijk verteld. Maar om echt wereldkundig te maken dat jullie gezinsuitbreiding verwachten, zijn sociale media natuurlijk dé uitkomst. Een foto van de echo kan. Een foto van babysokjes, een speentje of babyschoentje naast jullie eigen schoenen natuurlijk ook. Dat is misschien ook iets minder privé dan een echofoto…

Ontbloot die buik(en)!

Ben je er niet vies van om jezelf bloot te geven? En is de babybuik inmiddels een beetje zichtbaar? Dan is het erg leuk om jezelf samen met je partner op beeld vast te laten leggen. Je partner een bierbuikje, jij een babybuikje ;-). Het is bovendien een geweldige herinnering voor later. Houd je je kleren liever aan? Zoek een goede fotograaf die stijlvolle zwangerschapsfoto’s maakt. Zulke foto’s passen ook prachtig in het babyboek.

Natuurlijk zijn er nog honderden andere manieren om een zwangerschapsaankondiging te doen. Waar het wat ons betreft om gaat, is dat je iets doet wat bij jou past. Hopelijk hebben bovenstaande ideeën je geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Veel plezier!